• head_banner_01

Pangetahuan Bahan Pakét: Ngartos Karakteristik Kertas, Ningkatkeun Kualitas Bungkus sareng Nyetak

Abstrak: Kertas mangrupikeun bahan anu paling sering dianggo pikeun nyetak bungkus. Sipat fisik na ngagaduhan pangaruh langsung atanapi henteu langsung kana kualitas nyetak. Ngartos anu leres sareng ngawasa sifat kertas, numutkeun ciri produk, panggunaan kertas anu wajar pikeun ningkatkeun kualitas produk percetakan, bakal ngagaduhan peran anu positip dina ngamajukeun. Tulisan ieu pikeun ngabagi ciri-ciri eusi anu aya hubunganana sareng kertas, pikeun rujukan babaturan:

Kertas percetakan

Material_news1

Naon waé rupa-rupa jinis kertas cetak anu ngagaduhan pasipatan khusus, gumantung kana cara nyetak.

Kertas khusus dianggo pikeun nyetak. Numutkeun panggunaan tiasa dibagi kana: kertas koran, buku sareng kertas periodik, kertas sampul, kertas jaminan sareng sajabina. Numutkeun kaédah percetakan anu béda tiasa dibagi kana kertas percetakan hurup hurup, kertas percetakan gravure, kertas percetakan offset sareng sajabina.

Material_news2

1 Kuantitatif

Éta ngarujuk kana beurat kertas per daérah hijian, dikedalkeun ku g / ㎡, nyaéta, beurat gram 1 kertas méter pasagi. Tingkat kuantitatif tina kertas nangtoskeun sipat-sipat fisik kertas, sapertos kakuatan tarik, gelar cimata, ketang, kaku sareng kandelna. Ieu ogé alesan utama kunaon mesin percetakan berkecepatan tinggi henteu saé pikeun kertas kuantitatif dihandap 35g / ㎡, janten gampang katémbong kertas anu teu normal, overprint henteu kénging sareng alesan sanésna. Ku alatan éta, numutkeun ciri pakakasna, susunan kuantitatif bagian percetakan anu saluyu sareng prestasina tiasa dihasilkeun, supados langkung ngirangan konsumsi, ningkatkeun kualitas produk sareng efisiensi percetakan alat-alatna.

Material_news3

2 Kandelna

Nyaéta kandel kertas, hijian ukuran biasana dikedalkeun dina μm atanapi mm. Kandel sareng kuantitatif sareng kompak ngagaduhan hubungan anu caket, sacara umum, kandel kertas ageung, kuantitatifna saluyu tinggi, tapi hubungan antara keduanya henteu mutlak. Sababaraha kertas, sanaos ipis, sami atanapi ngaleuwihan kandelna. Ieu nunjukkeun yén ketang tina struktur serat kertas nangtoskeun kuantitas sareng kandel kertas. Tina sudut pandang percetakan sareng kualitas bungkus, kandel seragam kertas penting pisan. Upami teu kitu, éta bakal mangaruhan kertas pembaharuan otomatis, tekanan percetakan sareng kualitas mangsi. Upami anjeun nganggo béda kandel buku cetak kertas, bakal ngajantenkeun buku réngsé ngahasilkeun bédana kandel anu signifikan.

Material_news4

3 Ketang

Éta ngarujuk kana beurat kertas per sentimeter kubik, ditepikeun dina g / C㎡. Kedap kertas diitung ku jumlah sareng kandelna numutkeun rumus ieu: D = G / D × 1000, dimana: G ngagambarkeun jumlah kertas; D nyaéta kandelna kertas. Ketang mangrupikeun ukuran kapadetan struktur kertas, upami ketat teuing, retakan rapuh kertas, opacity sareng nyerep mangsi bakal ngirangan nyata, sidik henteu gampang garing, sareng gampang ngahasilkeun fenomena handap kotor anu caket. Ku alatan éta, nalika nyetak kertas sareng ketang anu luhur, perhatosan kedah dibayar ka kontrol anu wajar jumlah palapis mangsi, sareng pilihan kagaringan sareng tinta anu saluyu.

Material_news5

4 karasa

Mangrupikeun kinerja résistansi kertas kana komprési objék sanés, tapi ogé jaringan serat jaringan kinerja kasar. Teu karasa kertas na handap, tiasa kéngingkeun tanda anu langkung jelas. Prosés nyetak hurup umumna langkung cocog pikeun nyetak nganggo kertas anu teu karasa, janten kualitas tinta percetakanna saé, sareng tingkat résistansi pelat percetakan ogé luhur.

 

5 Lemesna

Nujul kana tingkat nabrak permukaan kertas, hijian dina detik, tiasa kaukur. Prinsip detéksi nyaéta: dina vakum sareng tekanan anu tangtu, volume hawa anu tangtu ngalangkungan permukaan kaca sareng celah permukaan sampel antara waktos anu diperyogikeun. Kertasna langkung leueur, hawa langkung laun ngalirkeunana, sareng sabalikna. Nyitak peryogi kertas sareng lemes rata, lemes luhur, titik alit bakal satia baranahan, tapi cetak lengkep kedah merhatoskeun supaya tongkat caket. Upami kalancaran kertas na handap, tekanan percetakan anu diperyogikeun ageung, konsumsi mangsi ogé ageung.

Material_news6

6 Gelar Gelar

Ngarujuk kana kokotor dina permukaan tempat kertas, warna sareng warna kertas aya bédana anu jelas. Gelar debu mangrupikeun ukuran tina kokotor dina kertas, dikedalkeun ku jumlah daérah lebu dina kisaran anu tangtu per méter pasagi daérah kertas. Debu kertas tinggi, percetakan tinta, pangaruh réproduksi titik kirang, bintik-bintik kotor mangaruhan kaéndahan produk.

Material_news7

7 Gelar Ukuran

Biasana permukaan kertas tina kertas tulisan, kertas palapis sareng kertas bungkus diwangun ku ukuran lapisan pelindung anu tahan cai. Kumaha nerapkeun ukuran, kalam bebek anu biasana dicoo dina mangsi standar khusus sababaraha detik, gambar garis dina kertas, tingali lébar maksimum tina non-proliferasi na, impermeability, unitna mm. Ukuran permukaan kertas tinggi, percetakan lapisan tinta kacaangan seueur, kirang konsumsi mangsi.

 

8 nyerep

Mangrupikeun kamampuan kertas nyerep mangsi. Lemesna, ukuran kertas saé, nyerep mangsi lemah, lapisan mangsi garing lalaunan, sareng gampang nempelkeun percetakan kotor. Sabalikna, nyerep mangsi kuat, nyetak gampang garing.

Material_news8

9 Gurat

Éta ngarujuk kana susunan susunan organisasi serat kertas. Dina prosés ngadamel kertas, serat ngalir sapanjang arah bujur mesin kertas. Éta tiasa dikenal ku Angle anu seukeut tina tanda bersih. Nangtung nepi nangtung vertikal. Nilai deformasi percetakan sisikian kertas bujur leutik. Dina prosés percetakan sisikian kertas transversal, variasi ékspansi ageung, sareng kakuatan tarik sareng gelar cimata kirang.

 

10 Laju ékspansi

Éta nujul kana kertas dina nyerep Uap atanapi leungitna Uap saatos ukuran na variasi. Lemes jaringan serat tina kertas, handapna ketang, langkung luhur laju ékspansi kertas; Sabalikna, turunna tingkat skala. Salaku tambahan, lemes, ukuran kertas saé, tingkat ékspansi na leutik. Kayaning kertas dilapis dua sisi, kartu kaca sareng kertas offset, jst.

Material_news9

11 Porositas

Sacara umum, kertas anu ipis sareng kirang ketang, langkung tiasa napasna. Satuan kamampuan napas nyaéta ml / mnt (mililiter per menit) atanapi s / 100ml (kadua / 100ml), anu ngarujuk kana jumlah hawa anu ngalirkeun kertas dina 1 menit atanapi waktos anu diperyogikeun pikeun nembus 100ml hawa. Kertas anu perméabilitas hawa ageung rawan nyeuseup kertas dua kali dina prosés percetakan.

Material_news10

12 Gelar Bodas

Éta ngarujuk kana kacaangan kertas, upami sadaya lampu anu ngeunteung tina kertas, panon taranjang tiasa ningali éta bodas. Tekad tina bodasna kertas, biasana bodas bodasna magnésium oksida 100% salaku standar, candak sampel kertas ku iradiasi lampu biru, bodas tina répéktipitas leutik goréng. Méteran kaputihan fotoléktrik ogé tiasa dianggo pikeun ngukur kaputihan. Satuan keputihan 11 persen. Kertas bodas bodas anu luhur, nyitak mangsi katingali poék, sareng gampang dihasilkeun ngalangkungan fénoména.

Material_news11

13 Hareup sareng Deui

Dina ngadamel kertas, pulp dibentuk ku tapis sareng déhidrasi ku taat kana bolong waja. Ku cara kieu, salaku sisi jaring kusabab kaleungitan serat halus sareng pangisi ku cai, sahingga nyésakeun tanda bersih, permukaan kertas langkung kandel. Sareng sisi sanésna tanpa net langkung saé. Lemes, sahingga kertas ngabentuk bedana antara dua sisi, sanaos produksi pangeringan, lampu tekanan, masih aya béntenna antara dua sisina. Gloss kertas béda, anu sacara langsung mangaruhan nyerep tinta sareng kualitas produk percetakan. Upami prosés letterpress nganggo percetakan kertas sareng sisi tukangna kandel, pakean piring bakal ningkat sacara signifikan. Hareupeun tekanan percetakan kertas hampang, konsumsi mangsi kirang.

Material_news12


Waktos Post: Jul-07-2021